Solti Ipartestület

Solti Ipartestület
BÉKE TÉR 2.
6320 Solt
Bács-Kiskun
Telefon:
78/487-566
Fax:
78/487-566
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A Solti Általános Ipartestület 1886-ban, 204 fővel alakult meg. Elnöke: Pecznik János (szabómester), alelnöke: Lang János (bognármester), jegyzője: Kun Károly (tanító), gazdasági vezetője: Gózon Lajos (cipészmester). A századfordulóra az ipari fejlődés nagyobb lendületet vett, majd 1890-ben iparfejlesztési törvényt hoztak.
Ez munkaalkalmat teremtett a munkanélküli agrárproletáriátus egy részének is. Ennek hatására a solti iparosok 1894-ben ingatlant vásároltak, melyre felépítették még ugyanabban az évben az ipartestület székházát.
A Solti Általános Ipartestület munkája az érdek- és szakmai képviseleten kívül, a kulturális életre is kiterjed. 1896-ban dalárdát alapítottak a millenniumi évforduló méltó megünneplésére.


Cégleírás
1924-ben a Solti Általános Ipartestület megszervezte a Solti Önkéntes tűzoltótestületet, melynek 19 alapító tagja volt. Az ipartestületnek 14 szabadító mestere volt, mivel Solton tanonciskola is működött. 1950-ben az ipartestület székházát államosították, amelyet 1983-ban a római katolikus egyháznak adományoztak, így még a mai napig sem kaphatta vissza az iparosság ősei egykori tulajdonát. 1990-ben a KIOSZ megszűnése után, megalakult a Solti Ipartestület, amely rögtön csatlakozott az IPOSZ-hoz is.
Kulcsszavak:
Adótanácsadás, Környezetvédelem, Szakképzés, Pályázatírás, Érdekképviselet, Pályázatfigyelés, Ipartestület, Jogi tanácsadás, Kisvállalkozások, Pénzügyi közvetítés, Munkahelyi biztonság, Eu együttműködés, Iposz, Mesterlevelek kiadása, Mikrovállalkozások versenyképességének növelése, Munkaadói szövetség, Országos érdekvédelem, Pályázat elbírálása, Szakmai szövetségek, Családi vállakozások versenyképességének növelése, Családi állakozások, Kézművesvállalkozások versenyképességének növelése, Mikrovállakozások
Solti Ipartestület a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Solti Ipartestület

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot